Červenec v zahradě



Kategorie: Rok na zahradě | 01.07.2012

V červenci je zahrádkářská sezóna v plném proudu, a to jak na okrasné, tak na užitné zahradě. Rostliny nádherně kvetou a my sklízíme mnoho ovocných i zeleninových druhů. Zahradu je třeba zalévat a zbavovat plevele.

Okrasná zahrada
Pelargonie, petúnie, verbeny a další rostliny potřebují pravidelně zalévat a zbavovat odkvetlých částí, aby jim to slušelo, ale hlavně jim tím prodloužíme dobu kvetení. Když okrasné rostliny bohatě kvetou, vyčerpávají se a potřebují doplnit do půdy živiny. Pokud nejsou vydatné deště, je třeba zalévat dvakrát denně, ráno a večer, a to nejlépe odstátou vodou. Nyní je pravý čas na očkování a řízkování růží. Cibule narcisů a tulipánů putují ven z půdy, abychom je uložili na suché a temné místo.   

Užitná zahrada
Již od poloviny června sklízíme jahody. Jakmile sklidíme poslední plody, zastřihneme rajčatům šlahouny. Nové sazenice jahod vysazujeme do záhonů. Češeme rybíz, angrešt, zahradní maliny, kanadské borůvky, višně a letní jablka. Sklízíme saláty. Rajčatům vylamujeme postranní výhony, aby síla šla do plodů. Rostliny je třeba přivázat k tyčkám. Cibuli a česnek již v červenci nezaléváme. Sklízíme první rajčata, okurky a cukety. Nezapomeneme přeházet kompost.

Přečtěte si také
Červen v zahradě
Květen v zahradě

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.